четвер, 11 грудня 2014 р.

Гейплей

Геймплей перетерпів велику кількість поправок в порівнянні з минулими іграми серії. Упор знову робиться на акробатику, так як розробники хотіли зробити ухил у бік гри з минулої трилогії, Prince of Persia: The Sands of Time, але якщо там список умінь принца обмежувався цілком реальними по виконанню акробатичними трюками, то тут найчастіше в справу йде металева рукавичка , за допомогою якої принц може, наприклад, з'їжджати з прямовисної стіни і трохи лазити по стелі, і магія Еліко яка допомагає принцу далеко стрибати, бігати по стінах і навіть літати. Якщо у минулій трилогії перед стрибком спочатку потрібно було зрозуміти, як можна забратися на ту чи іншу точку, то тепер геймплей будується на швидкості реакції, а управління стало більш легким і інтуїтивним, від гравця тепер не потрібно філігранної точності у виконанні стрибків і трюків.

Супровідний Принца принцеса Еліка відіграє величезну роль в геймплеї. Вона може рятувати принца від загибелі як в бою, так і під час подорожі. Наприклад, якщо Принц зірветься в прірву або потрапить в Тьму, то Еліка підхопить його і перенесе до останньої стійкої майданчику, на якій він був. Якщо Принц буде повалений в бою, Еліка захистить його, відновивши його життєву енергію.

Еліка може виконувати безліч бойових прийомів, часто в тандемі з Принцом. Вона також допомагає йому в акробатиці. За допомогою своїх магічних здібностей вона допомагає принцу стрибати далі, ніж він здатний один. Крім того, вона сама дуже акробатічна і з легкістю слід за Принцом, повторюючи його кульбіти. Також вона допомагає гравцеві у вирішенні головоломок. Якщо Принц не знатиме, куди йти далі, то Еліка вкаже йому правильний напрямок за допомогою магічного компаса.

Немає коментарів:

Дописати коментар